Η Π.Ε.ΦΙ.Π.

Σύντομο ιστορικό της Π.Ε.ΦΙ.Π.

Η άτυπη ίδρυση της Π.Ε.ΦΙ.Π. έγινε την 1η Οκτωβρίου 1969 κατά τη Βάπτιση τεσσάρων (4) παιδιών-αδερφών Υπερπολύτεκνης Οικογένειας με εννέα (9) τότε παιδιά, που στη συνέχεια έφτασαν τα δεκαπέντε (15). Η πρώτη αυτή Υπερπολύτεκνη οικογένεια είχε άμεση ανάγκη υλικής, αλλά και ηθικής συμπαραστάσεως. Έτσι παριστάμενος Φιλοπολύτεκνος αυθόρμητα σκέφθηκε να κάμει μια διακριτική δημοσίευση σε ένα θρησκευτικό έντυπο, δημοσιεύοντας και τη φωτογραφία της Βαπτίσεως, αλλά και της Οικογενείας. Η δημοσίευση είχε άμεσο και διπλό αποτέλεσμα, ήτοι την ανακάλυψη-γνωριμία και άλλων Υπερπολύτεκνων και εμπεριστάτων Οικογενειών με 10 και άνω παιδιά, αλλά και τη δημιουργία μιας ομάδας Φιλοπολυτέκνων, η οποία κατέληξε στην ίδρυση του Συλλόγου το Νοέμβριο του 1971 και τη νομιμοποίησή του το Μάιο του 1972.

Σκοπός του Συλλόγου υπήρξε και παραμένει η ηθική και υλική συμπαράσταση των απόρων κυρίως Υπερπολυτέκνων Οικογενειών δια μέσου των προαιρετικών εισφορών-δωρεών των Φίλων των Πολυτέκνων.

Αλλ’ ενώ μέχρι το τέλος του 1978 ο αριθμός των γνωστών στο Σύλλογο Υπερπολυτέκνων Οικογενειών ήταν σχετικά μικρός, περίπου 200, όπως και τα έσοδα του Συλλόγου ήταν περιορισμένα, έκτοτε υπήρξε κατακόρυφη σχεδόν αύξηση τόσο του αριθμού των Υπερπολυτέκνων Οικογενειών όσο και των εκ δωρεών εσόδων του Συλλόγου. Και αυτό έγινε και συνεχίζεται χάρη στην έκδοση και δωρεάν κυκλοφορία του γνωστού τριμηνιαίου περιοδικού του Συλλόγου «Ελληνορθόδοξη ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», που κυκλοφορείται στο μεγάλο αριθμό των 400.000 φύλλων ανά τεύχος, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, και συνολικά σε 900.000 φύλλα το έτος.

Στην 45ετία 1969-2014 ο Σύλλογος γνώρισε και εστήριξε υλικά και ηθικά περί τις 10.000 Υπερπολύτεκνες και Πολύτεκνες Οικογένειες, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τις οποίες οι 8.000 ευρίσκονται ήδη στο Αρχείο, ενώ 2.000 περίπου αποτελούν το εν ενεργεία Μητρώο του Συλλόγου. Στις τελευταίες αυτές Οικογένειες ο Σύλλογος χορηγεί έκτακτα και τακτικά βοηθήματα σε χρήματα και είδη.

Ωστόσο το σπουδαιότερο έργο της Π.Ε.ΦΙ.Π. είναι η διάσωση από απειλούμενες Εκτρώσεις αγεννήτων παιδιών καθώς και η γέννηση παιδιών έπειτα από τη γινόμενη ζωντανή ενημέρωση της Π.Ε.ΦΙ.Π. γιά την ευλογημένη τεκνογονία, μάλιστα δια μέσου του περιοδικού «Ελληνορθόδοξη Πολύτεκνη Οικογένεια». Επίσης σπουδαία είναι η ενημερωτική συμβολή της Π.Ε.ΦΙ.Π. για το οξύ Ελληνικό Δημογραφικό Πρόβλημα.

Για το συντελούμενο έργο της Π.Ε.ΦΙ.Π. εξ’ αρχής και μέχρι σήμερα έχει δεχθεί την ευλογία και σύσταση της Μητρός Εκκλησίας, ενώ έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και επαινεθεί από πολλούς κρατικούς και ιδιωτικούς Φορείς.

Πατήστε εδώ για να δείτε .

Το ΣΥΜΒΟΛΟ της Π.Ε.ΦΙ.Π.poylia


Το λογότυπό μας
 


Π.Ε.ΦΙ.Π.

Π. = ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ
Ε. = ΕΝΩΣΗ
ΦΙ. = ΦΙΛΟΙ (ΤΩΝ)
Π. = ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ


Το Καταστατικό του Συλλόγου μας
Πατήστε εδώγια να δείτε το αρχείο.

Μιά ιστορική έντυπη έκδοση του Καταστατικού μας, με ασπρόμαυρες φωτογραφίες των πρώτων Υπερ-πολυτέκνων Οικογενειών που είχε γνωρίσει η Π.Ε.ΦΙ.Π. (1972). Διαβάστε εδώ…


ΔΙΧΩΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΙΑ ΘΑ ‘ΧΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑ!flowers_children_daisy_portrait_romantic_happiness_white_flowers_little_girl_5000x3333_wallpaper_High