«ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» («The Hand of Hope»)!
Μία εἰκόνα ἄρχισε νὰ διακινεῖται γύρω στὸ Νοέμβρη τοῦ 2003. Ἡ εἰκόνα αὐτὴ θὰ ἔπρεπε νὰ εἶναι ἡ Εἰκόνα τῆς Χρονιᾶς, ἤ ἀκόμα, ἡ Εἰκόνα τῆς Δεκαετίας. Δὲ θὰ εἶναι ὅμως. Ἑξαιρουμένης τῆς περίπτωσης νὰ λάβατε ἕνα ἀντίγραφο τοῦ Ἀμερικανικοῦ περιοδικοῦ ποὺ τὴ δημοσίευσε, ἴσως νὰ μὴν τὴν ἔχετε δεῖ ποτέ.
Ἡ εἰκόνα εἶναι ἑνὸς εἴκοσι ἑνὸς ἑβδομάδων ἀγέννητου μωροῦ, ὀνόματι Samuel Alexander Armas, ποὺ ὑποβάλλεται σὲ ἐγχείρηση ἀπὸ τὸν ἰατρὸ Joseph Bruner. Τὸ μωρὸ εἶχε διαγνωστεῖ μὲ spina bifida καὶ δὲν θὰ μποροῦσε νὰ ἐπιζήσει ἂν ἀπομακρύνονταν ἀπὸ τὴν κοιλιὰ τῆς μητέρας του.
Ἡ μητέρα τοῦ ἀγέννητου μωροῦ, Julie Armas, ἐργάζεται ὡς μαῖα στὴν Ἀτλάντα τῶν ΗΠΑ. Γνώριζε γιὰ τὴν ἀξιοθαύμαστη πρακτική τοῦ Dr. Bruner, στὸ ἰατρικὸ κέντρο τοῦ Πανεπιστημίου Vanderbilt στὸ Nashville, ὅπου ἐφαρμόζει αὐτὲς τὶς εἰδικοῦ τύπου ἐπεμβάσεις τήν ὥρα πού τὸ ἔμβρυο βρίσκεται ἀκόμα στὴν κοιλιὰ τῆς μητέρας του.
Κατὰ τὴ διάρκεια τῆς ἐπέμβασης, ὁ ἰατρὸς ἀφαιρεῖ τὴ μήτρα μὲ μία τομὴ σχήματος ἡμισφαιρίου (σὰν C) καὶ κάνει μία μικρὴ τρῦπα προκειμένου νὰ ἐγχειρίσει τὸ ἔμβρυο.
Καθὼς ὁ Dr. Bruner ὁλοκλήρωνε τὴν ἐπέμβαση στὸ ἔμβρυο, ὁ μικρὸς Samuel ἔβγαλε τὸ μικρὸ του χεράκι, ποὺ ἦταν πλήρως σχηματισμένο, μέσα ἀπὸ τὴν τομὴ καὶ μὲ δύναμη ἔπιασε τὸ χέρι τοῦ χειρουργοῦ.
Ὁ φακὸς συνέλαβε τὸ γεγονὸς μὲ ἀπόλυτη καθαρότητα. Οἱ ἐκδότες τοῦ περιοδικοῦ τιτλοφόρησαν τὴν εἰκόνα Χέρι Ἐλπίδας. Τὸ κείμενο ποὺ σχολιάζει τὴν εἰκόνα ξεκινᾶ ὡς ἑξῆς: «Τὸ μικρὸ χεράκι τοῦ εἴκοσι ἑνὸς ἑβδομάδων ἐμβρύου Samuel Alexander Armas ἀναδύεται ἀπὸ τὴ μήτρα τῆς μητέρας του γιὰ νὰ πιάσει τὸ δάχτυλο τοῦ Dr. Joseph Bruner σάν νὰ εὐχαριστεῖ τὸν γιατρὸ γιὰ τὸ δῶρο τῆς ζωῆς…»
Το θαύμα της Ζωής: εικόνες που δεν έχετε ξαναδεί σε ένα βίντεο από έναν Έλληνα επιστήμονα.
Παρακολουθείστε μέσα σε 9 λεπτά, όσα συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα, επί 9 μήνες. Από τη στιγμή που θα γονιμοποιηθεί το ωράριο, μέχρι τη στιγμή που το βρέφος θα είναι έτοιμο να βγει από την κοιλιά της μητέρας του. Δείτε σε μια απίστευτη απεικόνιση του Έλληνα καθηγητή Αλέξανδρου Τσιάρα, πως διαιρούνται τα κύτταρα, πως σχηματίζεται ο εγκέφαλος, τα μάτια, τα χεράκια, τα γεννητικά όργανα του εμβρύου και πως το μωράκι όταν βγαίνει, “τινάζει” τα ποδαράκια του για να βοηθήσει τη μητέρα στις εξωθήσεις.
Ο Αλέξανδρος Τσιάρας είναι ένας Έλληνας επιστήμονας που μεγαλουργεί στο εξωτερικό. Ζει στις ΗΠΑ και εργάζεται σαν καθηγητής στο Yale. Πριν λίγα χρόνια η ΝΑΣΑ, ενδιαφέρθηκε για τη δουλεία του και του ζήτησε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αλγορίθμων όπου θα απεικονίζεται το ανθρώπινο σώμα και πως θα μπορεί να γίνει σε αυτό χειρουργική επέμβαση σε συνθήκες διαστήματος.
Γιά δείτε τους ελληνικούς υπότιτλους, διαλέξτε “Greek” από τις επιλογές “languages” (κάτω δεξιά).
—————————————————————————————————————————————————–
Είδε το αγέννητο μωρό της να χαμογελά και δεν έκανε έκτρωση!
O λόγος για την Katyia Rowe-Johnson από την Βρετανία την οποία ενημέρωσαν οι γιατροί ότι το μωρό που κυοφορούσε δεν θα μπορούσε να μιλήσει και να περπατήσει και θα χρειαζόταν 24ωρη φροντίδα μόλις γεννηθεί καθώς ο εγκέφαλός του δεν είχε αναπτυχθεί σωστά.
Η συμβουλή των γιατρών ήταν να κάνει έκτρωση όμως ένα χαμόγελο της άλλαξε γνώμη. Ήταν το χαμόγελο του αγέννητου μωρού της στο τρισδιάστατο υπερηχογράφημα. Mπόρεσε να δει πεντακάθαρα το μωρό της να χαμογελά, να κλωτσά και να κουνά τα χεράκια του, με αποτέλεσμα να συγκινηθεί τόσο ώστε να μην μπορέσει να προχωρήσει στην έκτρωση όπως αναφέρει η Daily Mail.
Οι τελευταίες εννιά εβδομάδες της κύησης ήταν πολύ δύκολες, καθώς λόγω της νοητικής του στέρησης το έμβρυο, ο Lucian όπως τον είχαν ονομάσει δεν ήξερε πώς να καταπιεί το αμνιακό υγρό με αποτέλεσμα η μέλλουσα μητέρα να υποβληθεί σε επώδυνες διαδικασίες μέχρι τον τοκετό.
Τελικά, η 26χρονη μητέρα έφερε στον κόσμο τον γιο της, αλλά κατάφερε να τον κρατήσει στην αγκαλιά της για εννέα ώρες. Τόσο μπόρεσε να αντέξει στη ζωή ο μικρός Lucian. «Ήταν οι όμορφες και γεμάτες ώρες της ζωής μου» τόνισε η μητέρα του…
Ο Lucian Haydes Johnson μόλις γεννήθηκε.
Πώς γεννιέται ένα παιδί.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες είναι δουλειά 12 ετών από τον Σουηδό φωτογράφο Lennart Nilsson. O Nilson χρησιμοποίησε μικροσκοπικές κάμερες για να καταγράψει την ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα, από την ημέρα της σύλληψης μέχρι και τέσσερις εβδομάδες πριν από τον τοκετό…
Πως ξεπέρασε το σύνδρομο DOWN! Το θαύμα της αγάπης και της θέλησης.
15 συγκινητικές απαντήσεις παιδιών με Ντάουν στη μέλλουσα μαμά…
Στις 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Ντάουν και μια διαφημιστική κυκλοφόρησε το εξαιρετικό βίντεο «Αγαπητή μέλλουσα μαμά».
Είναι εμπνευσμένο από το γράμμα μια μέλλουσας μητέρας, όταν έμαθε ότι το παιδί που θα γεννήσει πάσχει από σύνδρομο Ντάουν και επί της ουσίας είναι η απάντηση στο γράμμα της.
Η ίδια έγραφε στο γράμμα ότι «θα γεννήσω παιδί με σύνδρομο Ντάουν. Είμαι φοβισμένη: τι ζωή θα ζήσει;». 15 παιδιά με σύνδρομο Ντάουν της απαντούν:
· Αγαπητή μαμά μη φοβάσαι
· Το παιδί σου θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα
· Θα μπορεί να σε αγκαλιάσει
· Θα μπορεί να μιλήσει και να σου πει ότι σε αγαπάει
· Θα πάει στο σχολείο -όπως όλοι- και θα μάθει να γράφει
· Και θα σου γράφει όταν είναι μακριά –γιατί ναι, θα μπορεί να ταξιδέψει
· Θα μπορεί να βοηθήσει τον μπαμπά του να φτιάξει το ποδήλατο
· Και θα μπορεί να δουλέψει
· Κάποιες φορές θα είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο
· Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις μαμάδες;
· Αγαπητή μαμά το παιδί σου μπορεί να είναι ευτυχισμένο. Όπως εμείς…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!
Το μικροσκοπικό μωρό που γεννήθηκε χάρη στην αγάπη της μητέρας του: Την πίεσαν να το «ρίξει» όταν έσπασαν τα νερά της στην 20ή εβδομάδα, αλλά αυτή τους αγνόησε [εικόνες].
Όταν γεννήθηκε, ζύγιζε λιγότερο από 700 γραμμάρια και ήταν μικρότερος σε μήκος από την παλάμη του πατέρα του! Πρόσφατα γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια και οι γονείς του έχουν κάθε λόγο να είναι τρισευτυχισμένοι……….
Οι γιατροί της είπαν ότι δεν είχε καμία ελπίδα. Ο Θεός όμως είχε άλλη γνώμη…
Η Amillia Taylor γεννήθηκε πρόωρα (μόλις 21 εβδομάδων) – 2 εβδομάδες νωρίτερα από το νόμιμο όριο για έκτρωση στην Αμερική. Ήταν πραγματικά ένα μωρό-θαύμα!
Η Amillia είναι το μικρότερο μωρό, που γεννήθηκε πρόωρα, στον κόσμο και φυσικά επέζησε! Ήταν τόσο μικρούλα που το δέρμα της ήταν σχεδόν διάφανο. Για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο μικρή ήταν, ο γιατρός που την έφερε στον κόσμο δυσκολεύτηκε να την… βρει στη μήτρα! Η ίδια έδωσε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της και το ίδιο και η μητέρα της και βγήκαν νικήτριες…
Διαβάστε περισσότερα…