Πατριάρχης Μόσχας: ”Η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι το μέλλον της ανθρώποτητας” ! (10. 9. 2014).

10 Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος κάλεσε σήμερα τις αρχές να υποστηρίξουν τον θεσμό της οικογένειας.

“Πρέπει να μην υπάρχει δυσπιστία και φόβος για την δημιουργία Πολύτεκνης Οικογένειας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος μιλώντας σε Διεθνές Φόρουμ για την οικογένεια.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας τόνισε: “Η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι το μέλλον της ανθρωπότητας”.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Μόσχας, η στήριξη της οικογένειας, είναι καθήκον του κράτους.

Επίσης έκανε έκκληση για διεθνή συνεργασία στον τομέα προστασίας της παραδοσιακής οικογένειας, υπογραμμίζοντας ότι “τα τελευταία χρόνια, έχει τεθεί σε κίνδυνο μέχρι και η Οικογένεια ως ιδέα.”

Στο Διεθνές Φόρουμ μίλησε και ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Σεβασμιώτατος σε αυστηρό τόνο αποκάλεσε εγκληματίες τους γιατρούς εκείνους που προωθούν την άμβλωση, τονίζοντας ότι “κάτι τέτοιο είναι απάνθρωπο και ανήθικο.”

Επίσης αναφέρθηκε στον τεράστιο αριθμό των αμβλώσεων παγκοσμίως, υπογραμμίζοντας πως “πρέπει να καθιερωθεί μια εκστρατεία σε Ευρώπη και Αμερική κατά της οικογένειας μεταξύ ιδίου φύλλου, και την προστασία της παραδοσιακής Οικογένειας.”

“Πρέπει να διαφυλάξουμε την Μητρότητα και να δώσουμε κίνητρα για την δημιουργία Πολύτεκνων Οικογενειών”, πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Ιλαρίωνας.

 

ΠΗΓΗ: http://romfea.gr/epikairotita/26562-2014-09-10-14-41-16