“Μέσα σε 30 χρόνια στην Ελλάδα έγιναν 10 εκατομμύρια εκτρώσεις”!

Ο Πρωτοπρεσβύτερος και συγγραφέας π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος από την Αμφιάλη τα είπε “έξω από τα δόντια” προχθές μιλώντας στην Παντάνασσα της Πάτρας.

rdhrrenmyd514056bb4f4ec

Μπορεί το θέμα του να περιστρεφόταν γύρω από τους Μάρτυρες της χριστιανοσύνης στο πέρασμα των αιώνων και τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν, ωστόσο στην “καταιγιστική” και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του που ξεπέρασε τη μία ώρα τη Δευτέρα 11/3/2013 το βράδυ στο ναό της Παντάνασσας στην Πάτρα, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε και σε πολλά ζητήματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά και σε στοιχεία από δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” ότι από το 1984 έως και το 2001 οι εκτρώσεις στην Ελλάδα έφτασαν τα 6 εκατομμύρια ενώ στον “ιλιγγιώδη” αυτό αριθμό ήρθαν να προστεθούν άλλα 4 εκατομμύρια περίπου εκτρώσεις εμβρύων από το 2001 έως και σήμερα.

“Πρόκειται αριθμητικά για μία ακόμη Ελλάδα που χάθηκε, αν το σκεφτείτε και σήμερα η χώρα μας έχει φτάσει στο τραγικό σημείο οι θάνατοι να είναι για πρώτη φορά περισσότεροι από τις γεννήσεις. Επιτελείται μία γενοκτονία και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει”, ανέφερε ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είναι Yπερπολύτεκνος Iερέας (Σημ. Π.Ε.ΦΙ.Π.: με 7 παιδιά) και είναι γνώριμος στο κοινό της Πάτρας από τις συχνές επισκέψεις και ομιλίες του εδώ.

Ο π. Στέφανος από την ενορία της Αγίας Βαρβάρας στην Αμφιάλη στην Αθήνα, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ στην Πάτρα και σε άλλα μέρη, οι οποίες έχουν την καταγωγή τους στα αρχαία Σατουρνάλια.

“Δυστυχώς στα καρναβάλια παρατηρούμε περιστατικά μέθης, κραιπάλης και ασυδοσίας. Θα τρίζουν τα κόκαλα των αγίων που έζησαν και μαρτύρησαν στην Πάτρα και των σεβάσμιων ιερωμένων όπως ο Γερβάσιος Παρασκευόπουλος με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο”, τόνισε χαρακτηριστικά με έντονο, δηκτικό ύφος ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος στην ομιλία του.

Τον π. Στέφανο προλόγισε ο προϊστάμενος του ναού της Παντάνασσας, αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου.

Πηγή: http://www.thebest.gr   (13. 3. 2013).